De oprichter van De creatieve chaoot is Peggy schut;

Zelf behoor ik ook tot de categorie creatieve chaoot. Ik heb meerdere diagnostische onderzoeken gedaan bij verschillende psychiaters en andere professionals. Uit deze onderzoeken bleek dat ik dyslectisch ben, ADHD of ADD heb en begaafd of hoogbegaafd ben (als ik het precies wilde weten moest ik meer onderzoeken laten doen). Er is ook een keer door een professional gezegd dat ik misschien een vorm van autisme zou kunnen hebben, maar andere professionals waren het hier niet mee eens. Juist omdat ik een combinatie van meerdere “labels” heb en omdat ik faalangst heb en niet hou van testen vonden ze het lastig om precies vast te stellen wat ik nou wel en niet zou kunnen “hebben”. In ieder geval ben ik schijnbaar niet “normaal” en soms baal ik daar heel erg van en soms vind ik dat juist fijn. Omdat ik veel mensen in mijn omgeving heb met de “labels” die op deze site staan (zeker een stuk of 30), ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen. Deze mensen heb ik veel vragen gesteld. Daarnaast heb ik middels onderzoek in literatuur en op internet interessante ontdekkingen gedaan. Ik zou graag zo veel mogelijk kinderen en volwassenen die behoren tot de categorie creatieve chaoot willen helpen met mijn ontdekkingen over deze doelgroep. Om deze reden heb ik deze website gemaakt en geef ik lezingen. Verder heb ik veel ervaring opgedaan dmv vrijwilligerswerk en stages (via mijn opleiding Pedagogiek) met kinderen die tot de categorie creatieve chaoot behoren. Sinds een jaar heb ik ook veel kinderen en jongeren begeleid met deze “labels”. Mijn mening, naar aanleiding van ervaringen en bronnenonderzoek, is dat de creatieve chaoot geen “stoornis” heeft, maar dat dit type mens tegen problemen aanloopt, omdat de hersenen anders werken dan bij een gemiddeld mens. Voor meer informatie over mijn visie kunt u kijken bij de pagina ‘hersenafkomst’.

Een van de belangrijkste dingen die ik mee wil geven is dat een label zeker niet alleen maar kommer en kwel hoeft te betekenen. Een creatieve chaoot heeft naar mijn idee evenveel positieve en negatieve eigenschappen als ieder ander mens. Ze zijn alleen anders in sommige dingen (niet beter of minder). creatieve chaoten kunnen ook erg veel baat bij hebben de gaves die bij de bovengenoemde labels horen. Het is naar mijn mening jammer dat de traditionele visie op creatieve chaoten-labels vaak meer negatief is. Ik ben van mening dat iedereen zou moeten mogen zijn wie hij/zij is, zonder negatief benaderd te worden hierom. Op deze website zal meer informatie worden gegeven.

Inmiddels is de pedagogische praktijk de Creatieve Chaoot opgericht. Voor meer informatie hier over kunt u kijken op: http://creatievechaoot.strikingly.com/ 

Peggy Schut

 

voor Hallandse zaken

creatievechaoot.wordpress.com |alle rechten voorbehouden 2012|

Advertenties